Šta je zaista potrebno ugroženima?

lolaizvodjaci-txtNa mnogo punktova u Nišu prikuplja se pomoć za ugrožene u poplavama u Srbiji. Izgleda kao da su se za prikupljanje odlučili bezmalo svi, ali ono što brine je šta prikupljaju i gde će kasnije sa onim što denesu građani. U Crvenom krstu Niš kažu da ih uveliko zovu sa punktova na kojima se donacije prikupljaju, a da su neki već dostavili ovoj organizaciji prikupljene artikle.

„Crveni krst Niš danas će dežurati ceo dan, najverovatnije do večernjih časova, a dežurstvo nastavljamo i u nedelju, 18. maja. Do sada nam je pristiglo dosta potrebnih stvari, a mnogi su preko telefona najavili da će pomoć doneti.  Sa punktova u gradu i okolini gde se pomoć sakuplja već smo primili pozive i ta pomoć će biti dostavljena Crvenom krstu, a neki su je već dostavili“ kaže za Super radio Stojan Prokopović, sekretar Crvenog krsta Niš.

U humanitarnoj pomoći koja će otići iz Niša do ugroženih područja našlo se i 149 kilograma jagoda koje je Komunalna policija zaplenila. Takve namirnice moraju da se transportuju brzo, jer se lako kvare, pa iz Crvenog krsta apeluju na sugrađane da donose samo namirnice koje su trajne.

„Apelujemo na građane da donose pomoć isključivo u sledećim artiklima – trajna hrana, ćebad. topla garderoba i sredstava za higijenu, jer je to ljudima koji su bez krova nad glavom u kolektivnim centrima, sada najpotrebnije. Takođe, jedino tako će pomoć moći da stigne u prvobitnom obliku“ dodaje Prokopović.

U Nišu se pomoć prikuplja na više lokacija, a za detaljnije informacije na raspolaganju vam je telefon Crvenog krsta Niš 018/511-316 ili 511-317.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *