Šta je mezoterapija?

Foto: dentalspa.rs

Foto: dentalspa.rs

Stalno čujemo, što u krugu prijatelja, što na televiziji ili na javnim mestima kako se ovaj ili onaj podvrgnuo mezoterapiji. A šta je u stvari mezoterapija, i čemu ona služi?

Ovo je jedna savremena metoda za rešavanje mnogih estetskih i zdravstvenih problema. Tokom mezoterapije doktor kroz veliki broj malih uboda ubrizgava male količine razređene aktivne supstance. Naravno, pogađate, postoje i razne vrste aktivnih supstanci, jer mezoterapija služi za rešavanje mnogih zdravstvenih i estetskih problema.

Postoje aktivne supstance koje zaustavljaju gubitak kalogena u koži, te se tako zaustavlja proces starenja, ali je tu i uklanjanje masnih naslaga lipolizom, uklanjanje celulita i stimulaciju rasta kose. Dakle, primećujemo da mezoterapija ima širog spektar upotrebe, ali Kako se izvodi mezoterapija? Na ovo pitanje, dobijamo odgovor od doktorke Milice Milutinović Ćirić iz Dental Spa centra u Nišu:

Sama tehnika, rutinski izvedena, deluje jednstavno, pa ipak, radi se o mnoštvu malih uboda koji se izvode po određenoj šemi. Prvi korak je odluka lekara o izboru koktela aktivnih suptanci. Lekar individualno određuje set koktela, imajući u vidu stanje organizma, željeni efekat, kontraindikacije, mogućnost interakcije sa lekovima koje osoba uzima.

Posle pregleda, razgovora i merenja, sledi procedura ubrizgavanja aktivne supstance. Ubodi su bezbolni, mada ima koktela koji mogu dati blagu bolnu reakciju, na šta lekar blagovremeno upozori. Ukoliko je osoba jako osetljiva na bol moguće je primeniti lokalnu anesteziju u vidu kreme.

Ubodi se već sutradan ne vide zahvaljujući velikoj regenerativnoj sposobnosti kože lica i dobroj prokrvljenosti. dodaje doktorka Ćirić

Dental Spa

Mezoterapija je tretman kojim takođe, možete i osvežiti, podmladiti, hidrirati ili zategnuti kožu lica, vrata i deholtea. U Dental SPA centru mezoterapiju sprovode lekari sa sertifikatom i iskustvom u ovoj oblasti u sterilnim i asepticnim uslovima, koje redovno kontroliše Zavod za javno zdravlje.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *