A šta biste vi uradili u toj situaciji?

Šta je prvo što biste uradili kada bi vam neko rekao da odmah morate da napustite svoj dom, ne znajući gde idete i da li ćete se ikada vratiti? Šta je ono što biste poneli sa sobom? A šta biste…? Ovo su samo neka od pitanja koja su postavljena u serijalu od 4 kratka video segmenta u formi psihološkog eksperimenta o sagledavanju tuđih nedaća i (ne)razvijanju empatije prema ljudima koji su u ovom trenutku, ili su nekada bili izbeglice.

Povodom završetka projekta „A šta bi ti?“ biće organizovana javna projekcija filma pod istim nazivom u četvrtak, 30. novembra 2017. godine. Projekcija će biti održana u prostorijama EU info kutku, u ulici Vožda Karađorđa br. 5 od 17 časova.

U serijalu učestvuju Nišlijke i Nišlije, medijski radnici, osobe koje su u nekom trenutku svog života imale status izbeglice ili to još uvek jesu, kao i osobe koje su profesionalno bile angažovane za rad sa izbeglicama – ističe Svetlana Rajković, aktivistkinja „Super građanina“.

Nakon projekcije, planirana je diskusija u kojoj će učestvovati aktivistkinje koje su radile na projektu, ali i učesnice i učesnici istog.

Projekat je finansijski podržala “Rekonstrukcija Ženski fond”, a realizovale aktivistkinje “Centra za unapređenje društvene svesti – Super građanin”.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *