Srednjoškolci znaju šta da rade s novcem

Ilustracija, Foto: Super radio

Ilustracija, Foto: Super radio

Dvodnevno Nacionalno takmičenje najboljih učeničkih kompanija okupiše 26. i 27. maja u Beogradu 20 srednjoškolskih timova iz 12 gradova (Niš, Kuršumlija, Pirot, Arilje, Kruševac, Kraljevo, Trstenik, Novi Pazar, Kikinda, Novi Bečej i Beograd).

Učenici će 26. maja u tržnom centru Delta siti predstavti svoje proizvode i usluge i pokazati šta su u toku ove školske godine naučili o poslovanju, organizaciji, marketingu, komunikaciji i prezentaciji. Žiri će ocenjivati veštine i jedinstvenost ponude učenike.

Drugog dana takmičenja, 27. maja u Domu omladine, učenici će predstaviti izveštaje svojih kompanija.

Pobednici ovog takmičenja predstavljaće Srbiju u julu na evropskom finalu u Estoniji, gde će odmeriti snage sa najboljim učeničkim kompanijama iz 38 zemalja.

Proizvode i prihod ostvaren na sajmu učeničke kompanije doniraće žrtvama poplava.

Scenske prezentacije otvoriće ambasador SAD u Srbiji Majkl Kirbi, ministar prosvete Srđan Verbić, i direktor Sektora za rad sa privredom Societe Generale banke Milan Vićentić.

Nacionalno takmičenje najboljih učeničkih kompanija deo je šire aktivnosti javnog zagovaranja za neophodnost kreiranja zakonskog okvira, u kojem bi se učeničke kompanije dodatno razvijale i poslovale. Ovu aktivnost „Dostignuća mladih“ u Srbiji realizuju kroz Program „Pokreni se za budućnost“, koji sprovodi organizacija Centar za razvoj liderstva zahvaljujući finansijskoj podršci kompanije Filip Moris.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *