Srebrno jezero

Foto: Super radio

Foto: Super radio

Jezero koje je ime dobilo po svom srebrnom odsjaju koji se prelama u popodnevnim satima, nalazi se na 230 kilometara od Niša.

Jedno od najpoznatijih izletišta u Srbiji krase peščane plaže, bistra i topla voda kao i senovite staze kraj obala koje mogu da učine odmor nezaboravnim svim generacijama.

Po pristupačnim cenama mogu se iznajmiti čamci, pedaline, kajaci i druga morska plovila.

Foto: Super radio

Foto: Super radio

Mnogi posetioci kažu da kada odu na Srebrno jezero „imaju osećaj kao da su na Primorju“ a pretpostavljamo da je njihov osećaj takav jer su duž obale otvoreni kafići i diskoteke. Novinar Super radija je Srebrno jezero posetio nešto pre 1. maja, ali utisak je da se ugostitelji polako pripremaju za sezonu, jer su ugostitelji vidno neorganizovani i zatečeni turistima. Međutim, kada probate riblje specijalitete sa roštilja shvatite (naša preporuka je šaran) da (ne)organizovanost ugostitelja i nije toliko bitna.

Foto: Super radio

Foto: Super radio

Što se tiče smeštaja postoji dosta privatnih kuća, apartmana i hotel za smeštaj, a u razgovoru sa meštanima saznali smo da su „kapaciteti još malo pa popunjeni za ovu sezonu“. Posetioci mogu da uživaju u brojnim izletima, vožnji bicikala (iznajmljivanje je 100 dinara na sat), a najjednostavnije rečeno na raspolaganju vam je svih 14 kilometara jezera gde možete uživati i u pecanju, roštiljanju, odmaranju u hladu, zabavi na livadama, kupanja u akva parku…

Kako su nam meštani rekli jezero ima dve strane, dve podele. Kod hotela gde su u poslednjih godinu – dve „izgrađeni fensi kafići i kafane“ i druga strana koja je divlja.

Foto: Super radio

Foto: Super radio

Dakle mi vam predlažemo da ukoliko vas zanimaju izlasci, „fensi kafići i kafane“ da se smestite u nekom od smeštaja koji su blizu Gradišta. A, ukoliko više volite „divljinu“, ili ukoliko tražite veći mir i ne trebaju vam bolje opremljene prodavnice onda se opredelite za ovu drugu Zatonjsku stranu.

U svakom slučaju, ukoliko se odlučite da posetite Srebrno jezero, savetujemo vam da ne propustite krstarenje Dunavom, posetite Viminacijum (arheološko nalazište iz doba Rimljana) koje se nalaze kod Kostolca, a mobli biste i da se provozate do Golubca (tvrđave).

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *