U Srbiji raste broj internet korisnika i kupovina preko inteneta

internet kupovina tekstKompjuter poseduje 60 % domaćinstava, a internet priključak ima 56 %. Broj domaćinstava koja imaju kompjuter je za 4,7 % veći nego prošle godine, a broj internet priključaka veći je za 8,3 %. 

Poručivanje robe i plaćanje preko Interneta u Srbiji je poraslo za 300 000, što je trećinu u odnosu na prošlu godinu, pokazuje istraživanje Republičkog zavoda za statistiku.

Dragan Varagić, savetnik za korišćenje Interneta, kaže da se kupovina drastično povećala zahvaljujući sajtovima za grupnu ili akcijsku kupovinu.

Za razliku od razvijenih zemalja, gde se process kupovine do kraja obavlja preko globalne mreže,  domaći kupci u plaćanju najčešće zaobilaze moderne tehnologije.

Analiza korisnika Interneta prema polu pokazuje da Internet koristi više muškarci nego žene, takođe, veći je broj muškaraca koji kupuje preko Interneta od žena.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *