Spremni za ovogodišnje razmotavanje crvenog tepiha u Nišu?

Svečano otvaranje dugoočekivanih 53. Filmskih susreta zakazano je za 25. avgust od 20.30 sati, na Letnjoj pozornici niške Tvrđave.

Odmah po otvaranju, biće dodeljena nagrada „Pavle Vuisić“ za izuzetan doprinos glume u domaćem filmu, koju je ove godine osvojio Radoš Bajić.

Prve večeri Susreta biće prikazane dve premijere – „Južni vetar“ Miloša Avramovića od 21h, a zatim i film „Granice, kiše“, režisera Nikole Mijovića od 22.30h.

Druge večeri nas očekuje triler Dejana Zečevića „Izgrednici od 20.30h, a od 22.30h imaćemo priliku da saznamo kako izgleda domaća akciona komedija u filmu „Prokleti pas“ (režija Dragan Pašikan), sa Srđanom Žikom Tododrovićem u glavnoj ulozi.

Treća noć rezervisana je za film „Meso“ Saše Hajdukovića, sa Vukom Kostićem i Igorom Đorđevićem. Nakon tog filma, sledi omaž Nebojši Glogovcu, koji je preminuo u februaru ove godine, a zatim drugi film večeri – drama „Agape“ reditelja Branka Šmita.

Veče 28. avgusta započinje komedijom „Patuljci sa naslovnih strana“ (režija Milorad Milinković), a nastavlja se kroz dramu, ljubavnu i naučno-fantastičnu priču filma „Ederlezi Raizing“ (režija Lazar Bodroža).

U filmu Raška Miljkovića „Zlogonje“, 29. avgusta, gledaćemo kako se snalazi desetogodišnji dečak rođen sa parcijalnom cerebralnom paralizom, a nakon njega sledi film „O bubicama i herojima“ Petra Pašića.

Šesta festivalska noć donosi filmove „Žaba“ u režiji Elmira Jukića i „Comic Sans“ (režija Nevio Marasović), dok je poslednje veče rezervisano za dodelu nagrada od 20.30h, a posle svečanog zatvaranja, od 21.30h, biće premijerno prikazane dve epizode TV serije „Koreni“ (Ivan Živković), a zatim i dokumentarni film „Život je mjuzikl“, o glumcu i reditelju Desimiru Desku Stanojeviću, rođenom Nišliji.

Filmski susreti zvanično se završavaju dokumentarno-igranim filmom Radoslava Stanišića „Neprilagodjeni filmski grof“ o Milu Đukanoviću, profesoru beogradskog Fakulteta dramskih umetnosti i reditelju čuvenih „Kamiondžija“.

Cena kompleta karata za 53. Filmske susrete je 2000 dinara. Prodajna mesta su :

  • knjižara Niškog kulturnog centra „Branko Miljković“, od 9 do 21 sat svakog radnog dana, i subotom od 9 do 14 sati,
  • Obrenovićeva ulica, ispred bioskopa „Vilin grad“ od 12 do 19 sati svakog radnog dana,
  • Turistička organizacija Niša, od 09 do 20 sati,
  • Park Svetog Save, svakog dana 10 do 20 sati.

Ukoliko do početka Susreta ostane neprodatih kompleta, karte za pojedinačne večeri prodavaće se po ceni od 400 dinara, na ulazu na Letnju pozornicu, svakog dana festivala od 18 sati.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *