Slobodno vreme: Kako ga koristimo i imamo li svi jednake mogućnosti da ga kvalitetno provedemo?

U životu savremenog čoveka čini se da je sve manje slobodnog vremena. Da li je zaista tako ili samo ne znamo dobro da ga iskoristimo pitanje je o kome možemo diskutovati.

Međutim, da li ste se nekada zapitali imamo li svi mogućnosti da jednako kvalitetno provedemo svoje slobodno vreme?

Kada razmišljamo i govorimo o osobama sa invaliditetom uglavnom naglasak stavljamo na njihova prava na nesmetano kretanje, na prava na obrazovanje i rad. Zato smo u drugoj emisiji specijala „Građani novinari“ dali osobama sa invaliditetom priliku da nam kažu kako one provode svoje slobodno vreme. Istovremeno pitali smo i ostale građane Niša i Srebrenice šta misle koliko su objekti za zabavu i kulturne događaje, kao i njihovi sadržaji pristupačni osobama sa invaliditetom.

Slušajte nas večeras od 18, saznajte šta su nam akteri emisije ispričali i otkrijte da li postoje razlike među mladima sa invaliditetom u Nišu i Srebrenici. Mi vam obećavamo da ćete otkriti neke činjenice o kojima možda niste razmišljali, a važne su.

Projekat „Građanin/ka novinar/ka“ Centar za unapređenje društvene svesti – Super građanin“ i Super radio realizuju u partnerstvu sa udruženjem „Prijatelji Srebrenice“ i UPS Mediom iz Srebrenice. Više o projektu saznajte ovde.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *