Slepe i slabovide osobe od sada lakše do literature

bibl3Narodna biblioteka „Stevan Sremac“ od sada će biti opremljena računarima i softverima za čitanje koji će upotrebu literature olakšati slepim i slabovidim osobama.

„Cilj ovog projekta je da se slepim i slabovidim osobama u Nišu omogući dostupnost literaturi i ostalim informacijama u javnoj ustanovi pomoću specijalizovanog softvera i računara. Ovim putem se stvara prostor za zadovoljavanje kulturnih i intelektualnih potreba slepih i slabovidih osoba i omogućava Narodnoj biblioteci da na savremen način odgovori njihovim potrebama,“ stoji u saopštenju.

Značaj ovog projetka je i u tome što su ga predložili mladi ljudi, a podržali kompanija NIS, lokalne samouprave i javne ustanove.

„To pokazuje težnju mladih da doprinesu razvoju zajednice, da kreiraju moderniju i humaniju budućnost sa jednakim šansama za sve“ dodaje se u saopštenju.

U okviru programa „Zajednici zajedno“ koji realizuje Naftna industrija Srbije, Rotarakt klub „Niš Naissus“ je dobio podršku za projekat „Softver i računar za slepe i slabovide osobe“ koji se realizuje u saradnji sa Narodnom bibliotekom „Stevan Sremac“ iz Niša i Udruženjem slepih i slabovidih osoba grada Niša.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *