Skijanje i planinarenje na Kopaoniku

kopanik tekstPlaninarsko – alpinistički klub Mosor iz Niša organizuje jednodnevno druženje na Kopaniku za sve one koji žele da planinare ili skijaju.

Ukoliko želite da nedelju, 23. februar, provedete u prirodi pešačeći ili skijajući imate mogućnost zahvaljujući jednodnevnom izletu u organizaciji PAK „Mosor“ iz Niša.
Prema rečima planinara pešaka tura koja je zakazana za 23. februar je laka i mogu je savladati planinari svih uzrasta i spremnosti.

Pešači se obodom skijaških staza (desnom ivicom), i to najpre starom „Malo jezero“, pa zatim stazama „Krst“ i „Sunčana dolina“ kako bi se prešlo na stazu „Pančićev vrh“ kojom se stiže do vrha Suvo rudište na 1976 metara. Sa vrha se mogu videti planina Prokletija, Šar planina, Rtanj. Nakon kraćeg odmora plan je da se stazom „Pančićev vrh“ planinari spuste do raskrsnice „Duboka“ gde počinje uspon ka Malom Karmanu koji je na 1904 metara.

Pošto se iskoristi odmor na ovom vrhu za slikanje, uživanje i druženje kreće se do planinarskog doma Rtanj gde svi planinari mogu iskoristiti još jednu pauzu za ručak i pripreme se za obilazak još jednog vrha.

Naredni cilj je vrh Velika Gobelja, a do njega se stiže asfaltnim putem u naselju Kopaonik i pored skijaške staze „Gobelja relej“. Poslednji vrh u nedeljnom osvajanju je na 1934 metara nadmosrske visine, i nakon ovog osvajanja slede pripreme za povratak.

Za one koji ipak žele da dan iskoriste za skijanje ova akcija im i to omogućava. Cena jednodnevnog ski pasa za odrasla je 3200, a za decu 2350 dinara; dok je poludnevna ski karta za odrasle 2200, a za decu 1650 dinara.

Troškovi prevoza do Kopaonika iznose 900 dinara, a prijavljivanje je telefonom na broj 063/498-018 (Dejan Radojlović, vođa puta) ili 063/484-139 (Igor Radosavljević, vođa puta).

Polazak je planiran u 5 sati i 30 minuta sa parginga preko puta Gradske kuće.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *