Skajp konferencija „Veliki rat i dijastpora“ na sajmu knjiga

9357_skajpU okviru ovogodišnjeg Sajma knjiga u Nišu, organizatori za utorak, 25. novembra najavljuju skajp konferenciju „Veliki rat i dijaspora“. Prema najavama učesnici konferencije su pojedinci i predstavnici udruženja Srba u dijaspori, a tema je obeležavanje stogodišnjice početka Prvog svetskog rata i promocija aktivnosti udruženja.

U Niškom kulturnom centru kažu da će posetioci ovog dešavanja dobiti odgovore na pitanja: „Na koji način su organizovana udruženja“, „Šta se preduzima radi obeležavanja stogodišnjice od početka Velikog rata“, „Šta su problemi i šta pisci smatraju da je najbolji način za očuvanje nacionalnog identiteta među pripadnicima dijaspore“ i mnoge druge.

Na konferenciji svoje prisustvo su najavili: predsednik Udruženja pisaca „Sedmica“ iz Frankfurta – Ljubiša Simić, predsednik kulturno prosvetnog društva „Prosvjeta“ iz Austrije – profesor Slađan Mijalković, predsednica Saveza srpskih udruženja u Norveškoj – Dobrila Radulović ali i niška književnica iz Kanade – Stojanka Radenković Petković.

Početak je zakazan za 18 sati u Promotivnom prostoru sajma, a svoje pesme na ovu temu čitaće i članovi udruženja pisaca SKOR.

 

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *