U Simfonijskom otvoren 39. NIMUS

simfonijski-txtSinoć su u sali Niškog simfonijskog orkestra otvorene 39. Niške muzičke svečanosti izvođenjem dela Džordža Geršvina. Niški simfonijski orkestar vodila je dirigentica Suzana Kostić, a kao soliste su nastupili Bojan Mladenović za klavirom i Vladimir Vezenković na oboi.

Izvedena a su dela „Amerikanac u Parizu za simfonijski orkestar“, „Letnje doba“, „Kubanska uvertira“ i „Koncert za klavir i orkestar u F-duru“.

NIMUS će trajati do 14. novembra, a do tada će niška publika moći da uživa u 17 koncerata džez i klasične muzike. Na sceni će se pojaviti više od 300 muzičara iz zemlje i inostranstva.

Svi koncerti počinju u 20 sati, a ulaznice koštaju 300 i 400 dinara, dok je za studente i đake niža cena – 200 dinara.

Program festivala.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *