Šestoro naših učenika donosi bronzu sa Svetske naučne olimpijade

Šestoro naših učenika je osvojilo bronzanu medalju na Svetskoj naučnoj olimpijadi u Bocvani, među kojima su i Aleksa Đorđević i Luka Carević, predstavnici našeg grada i gimnazije „Svetozar Marković“.

foto Facebook, privatna arhiva

Međunarodna juniorska naučna olimpijada je takmičenje nadarenih učenika do 15 godina iz više od 50 zemalja sveta, koji se , po timovima od 6 učenika u toku desetodnevnog takmičenja nadmeću u oblastima prirodnih nauka. Ove godine je olimpijada održana u Bocvani, a šestoro učenika iz Srbije našlo se na trećem postolju i vraćaju se sa bronzanim odličjem!

Pored Alekse i Luke, tim su činili Dušan Begaš, Nikola Spasić, Aleksa Sotirov i Neven Stojković.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *