Šeširi koji vam pomažu da efikasnije razmišljate

Plavi, žuti, zeleni, crveni, crni i beli izbor je na vama. Uklapaju se u svaku kombinaciju. Ipak, znate li šta je u celoj priči najbolje? Svugde su vam dostupni i potpuno su besplatni!
Šta predstavlja šešir određene boje i kakvu ulogu prilikom našeg razmišljanja može imati, saznaćete ukoliko u utorak 29. avgusta posetite besplatnu radionicu „Razmišljanje pomoću šešira“ koju organizuje „Savetovalište za mlade – Super građanin“.
Radionica počinje u 18 časova, a biće održana u prostorijama „Centra za unapređenje društvene svesti – Super građanin“ u ulici Vojvode Mišića broj 3 (ulaz iz dvorišta). Centar se nalazi u blizini Nacionalne službe za zapošljavanje.
Spremate se za izlazak. U ovim vrelim danima dobro bi vam došao šešir, ali ga retko koristite. Ista je situacija ako ovu rečenicu prenesemo na polje psihologije jer nam je za izlazak napolje, izvan zone u kojoj se osećamo lagodno, potrebno da koristimo šešire samo što ćemo ih umesto da ih stavimo na glavu smestiti u naš um. Prema Edvardu De Bonu svaka boja šešira predstavlja jedan aspekt razmišljanja, a najbolji efekti se postižu ukoliko ih sve prilikom reševanja problema upotrebimo – objašnjava Marija Milanović, jedna od psihološkinja „Savetovališta za mlade – Super građanin“.
Osim o šeširima za razmišljanje, na radionici će biti reči o greškama koje najčešće pravimo prilikom razmatranja nekog problema, a šeširi su tu da nam pomognu da ih svedemo na najmanju moguću meru.
Jedna od najvećih grešaka koju pravimo prilikom razmišljanja o nekom problemu ili budućim koracima u životu je to što se često ograničimo na neku opciju i tražimo argumente za i protiv, umesto da u proces razmišljanja uključimo i ostale aspekte. Ovom radionicom mladim ljudima želimo da ukažemo upravo na ovu vrstu našeg reagovanja i da im ponudimo i druge moguće opcije – ističe Slađana Božilović, jedna od psihološkinja „Savetovališta za mlade – Super građanin“.
Ukoliko želite  da učestvujete na ovoj besplatnoj radionici potrebno je da se prijavite popunjavanjem kratkog formulara na LINKU.
Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *