Saznajte nešto o sebi na izložbi fotografija „Domestica“

Mladi Nišlija Pavle Nikolić prikazuje nikad izgovorene misli kroz izložbu fotografija „Domestica“. On će kroz svoje fotografije sa nama podeliti ono o čemu se retko priča a što se često ponavlja.

Izložba će biti otvorena 27. maja, sa početkom u 19 sati u kafe galeriji Paris Art u ulici Mije Petrovića.

Svako će, kaže on, na osnovu svog iskustva i načina života, videti drugačiju simboliku, te tako saznati nešto o sebi. Nikolić poziva ljude da dođu na izložbu „da bi videli koliko su im misli čiste ili nečiste“. Šta će uraditi nakon tog saznanja je na posetiocima.

Učenik trećeg razreda gimnazije, Pavle se fotografijom bavi već četiri godine. Nikada nije mnogo razmišljao o fotografiji kao pojmu – ona ga je zainteresovala kao „brz i čist način“ da napravi nešto svoje, i činila se kao pametan izbor za hobi.

„Nikad me nije zanimalo da samo beležim trenutke i da gledam na svoje fotografije kao na sećanja. Volim da se bavim objektima koji su (naizgled) veoma nejedinstveni i obični, objektima na koje niko ne obraća pažnju jer nema razloga za to. Nekoliko meseci sam proveo slikajući otpad koji je u rekama i na granama zato što je to ljudima grozno i najradije bi ga zanemarili, što znači da postoji dobar razlog da se bavim tom temom i vidim kako da je promenim,“ kaže.

Tekst: Petar Đorđević

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *