Saznaj koji je tvoj stil prilikom rešavanja konflikata?

Delfin, kameleon, ajkula, plišani meda.

Ne nije reč o polici u nekoj dečijoj sobi, već želimo da ti predstavimo simbole kojima se označavaju stilovi našeg ponašanja prilikom pokušaja da rešimo konflikte sa drugima.

Koji simbol se vezuje uz određeni stil ponašanja? Zbog čega su baš životinje uzete kao simboli naših reakcija u konfliktnim situacijama i kako bi trebalo da reagujemo kada do konflikta dođe?

Ovo su samo neka od pitanja na koje će mladi saznati odgovor ukoliko dođu na radionicu o rešavanju konflikata „Možemo da se dogovorimo“.

„Znamo da se mladi često osećaju neshvaćeno, roditelji i okolina ih ne čuju na način na koji bi želeli što neretko dovodi do konflikta. Njegov ishod najčešće su dve strane koje se osećaju kao gubitnici. Mlada osoba oseća da je upravo izašla iz još jedne bitke koju po ko zna koji put vodi sa svojim roditeljima, nastavnicima, braćom ili sestrama, najbližim okruženjem. Sa druge strane, roditelji osećaju da više nemaju načina da se sporazumeju sa svojim detetom. Mora li uvek da se završi na ovaj način? Ne, naravno!“ kaže psihološkinja Slađana Milošević, koja će držati radionicu sa koleginicom Marijom Milanović.

Želeći da doprinese boljoj komunikaciji mladih sa ljudima u svom okruženju, kao i mladih međusobno, „Centar za unapređenje društvene svesti – Super građanin“ organizuje radionicu o rešavanju konflikata „Možemo da se dogovorimo“.

Radionica se biti održana, u četvrtak, 27. jula od 18h do 19:30h u prostoru „Super građanin“, u ulici Vojvode Mišića broj 3 (ulaz iz dvorišta), u blizini Nacionalne službe za zapošljavanje.

Učešće na radionici je besplatno, a kako bi smo imali uvid o broju osoba koje će prisustvovati radionici, potrebno je da se prijavite popunjavanjem veoma kratkog formulara na LINKU.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *