„Sat za našu planetu“ ove godine u režiji Biološkog društva „Dr Sava Petrović“

Slobodan Marković i Ana Samardžić, Biološko društvo „Dr Sava Petrović“

I ove godine, poslednje subote u martu, svet će na sat vremena postati malo mračniji – između 20.30 i 21.30h širom sveta gradovi će se priključiti WWF-ovom „Satu za planetu“ i ugasiti svetla.

Akcija „Sat za našu planetu“, u svetu poznat kao „Earth Hour“, prvi put je održana u Sidneju 2007. godine, a danas se obeležava u više od 180 zemalja. Najpoznatije svetske znamenitosti poput Ajfelovog tornja, rimskog Koloseuma i londonskog Big Bena, isključivanjem javne i dekorativne rasvete, i ove godine će ponovo utonuti u mrak.

Ovo je deseti put da se i gradovi Srbije uključuju u ovu globalnu manifestaciju skretanja pažnje na klimatske promene. Ove godine „Sat za planetu“ održava se pod sloganom „Skini se sa plastike, navuci se na prirodu“, a Biološko društvo „Dr Sava Petrović“ iz Niša organizovaće prigodan program.

Šta nas sve očekuje u subotu, 30. marta, u centru grada čujte od članova Biološkog društva koji su u subotu bili gosti emisije „Coolminacija“.

I ove godine, Super radio podržaće „Sat za planetu“ uključenjem u program direktno sa događaja.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *