„Sastojci vremena“ u Narodnoj biblioteci

Plakat Bojan JovanovictekstPromocija zbirke poezije „Sastojci vremena“ Bojana Jovanovića biće održana u Narodnoj biblioteci „Stevan Sremac“ u sredu, 6. marta, od 19 sati.

U promociji učestvuju Snežana Božić, Goran Maksimović i Bojan Jovanović a stihove čitaju Jovana Milošević, Jovana Stajić, Natalija Milensković, Pavle Lekić, Marko Stojanović i Momčilo Mojsilović.

Pesnik, sineasta i antropolog, Bojan Jovanović, rođen je 18. februara 1950. godine i Nišu. Završio je gimnaziju u Nišu, a potom i studije etnologije na Filozofskom fakultetu u Beogradu.

Osim brojnih antropoloških članaka i knjiga, autor je i preko četrdeset alternativnih filmova.

Važan aspekt njegovog književnog rada čine tematski eseji i tekstovi o domaćim i inostranim piscima.

Pesme su mu prevođene na engleski, francuski, nemački, italijanski, mađarski i slovenske jezike. Radi kao naučni savetnik Balkanološkog instituta SANU.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *