Sastanak na slepo, ali sa knjigom

Foto: Super radio

Foto: Super radio

Jeste li pronašli knjigu svog života? Iako kažu da se treba čuvati „čoveka jedne knjige“, zašto ne bi ste probali da testirate neke potencijalno dobre naslove. Možda se među njima krije knjiga „koja će vam promeniti život“. Na ovu zanimljivu ideju došla je novosadska knjižara „Serendipiti“ i kako kaže saradnik ove knjižare, sastanak na slepo sa knjigom isto je toliko uzbudljiv i interesantan koliko i prvi susret sa nepoznatom osobom.

A kako sve to izgleda? U jednoj korpi stoje upakovane knjige sa kratkim porukama koje mogu navesti kupca da otkrije ili da nasluti koji se naslov krije ispod omota, objašnjava suštinu akcije urednica u knjižari, Tatjana Vehovec.

„Ljudi često izađu iz knjižare praznih ruku sa razočaranjem jer nisu našli odgovarajući naslov. Shvatila sam da smo kao civilizacija postali preopterećeni dizajnom i da onu staru mudrost da ne ocenjuj knjigu po koricama ipak ne primenjujemo, i sve to utiče na nas i te isfrizirane korice utiču na nas. I onda sam se setila ove akcije, da mi lepo sakrijemo sve te remetilačke faktore“, objašnjava ona.

Ona tvrdi da je akcija više nego uspešna, čak je i proširena na Internet. Porudžbine stižu iz cele Vojvodine, pa čak i iz Beograda.

Kako se to obično dešava, susret sa nepoznatom osobom predlažu prijatelji, poznanici, sličan koncept važi i za susret ljubitelje knjiga koji još nisu „našli pravu“ i naslova koji „čekaju pravog čitaoca“.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *