Saradnja Nišville muzeja i Muzeja džeza u Nju Orleansu

Jazz Museum New Orleans

Džez muzej iz Nju Orleansa i Nišville muzej započeće saradnju tokom ovogodišnjeg Nišville džez festivala.

Tokom boravka u Nju Orleansu direktor Nišvila Ivan Blagojević i direktor Nju Orleans džez muzeja Greg Lambusi razgovarali su o unpređenju Nišville muzeja, kao i o postavci novih esponata.

Blagojević je izjavio da je fasciniran sistematičnosću i samom organizacijom rada muzeja i da mu je najveću pažnju naravno privukla originalna truba najpoznatijeg promotera Nju Orleansa Luja Armstronga.

Interesovalo me je, izjavio je Blagojević, kako da Nišville džez muzej dođe u posed tako vrednog eksponata, s obzirom da udarno mesto u sadašnjoj postavci Nišville muzeja zauzima fotografija na kojoj Luj Armstrong svira frulu. Rečeno mi je da vrednost trube kod kolekcionara prevazilazi 100,000 dolara ali da će Greg pokušati da preko članova porodice Luja Armstronga, koji i dalje žive u Nju Orleansu, pronađe za Nišville prihvatljivu ponudu.

Direktor New Orleans Jazz Muzeja, Greg Lambusi boraviće u Nišu od 2. do 11. avgusta i lično osmisliti novu postavku Nišville džez muzeja.

Osim međunarodnih saradnji koje potvrđuju kvalitet festivala, Nišville džez festival je i dobitnik nagrade za najbolji festival u anketi Top Serbia Brends 2018!

Ovo priznanje se dodeljuje vec pet godina u 55 glavnih kategorija u organizaciji magazina TOP SERBIAN BRANDS i protala bestofserbia.rs , isključivo prema glasovima građana Srbije, na osnovu ankete sprovedene od 22. februara do 24. marta,  u 16 najvećih gradova Srbije.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *