Sajam studentskih stipendija u Nišu

Često su mi govorili onu frazu „od kolevke do groba – najlepše je đačko doba“, a ja sam često demantovao tu frazu i rekao da je, zapravo, ispravnije reći „studentsko doba“, jer je period studiranja, makar za mene, najlepši period života: konačno učiš ono šta voliš, uživaš u tome, sve je na formalnijem i višem nivou, a o žurkama i studentskim okupljanjima da ne govorim.

Studentsko doba može da bude dobro i za one najbolje studente – jer osim profesionalnog usavršavanja i akademskog znanja koje stiču – studenti mogu da dobiju i mnoge stipendije, kojima im država i privatne firme olakšavaju proces studiranja.

Verovatno se pitate koje su, zapravo, stipendije koje najbolji studenti mogu dobiti? Ima ih mnogo, i prosečan student bi se „zagubio“ tražeći informacije o njima. Zato su ljudi iz Centra za razvoj karijere studenata i istraživača Univerziteta u Nišu, uz podršku Univerzitetske biblioteke „Nikola Tesla“ i ove godine organizovali Sajam stipendija – jedinstveno mesto gde studenti mogu da se informišu o svim studentskim stipendijama.

Sajam stipendija predstavlja jedinstvenu priliku da se na jednom mestu okupe institucije i kompanije koje dodeljuju stipendije i u direktnom kontaktu sa studentima svih stepena studija, predstave stipendije i druge oblike finansijske podrške dostupne na osnovnim, master i doktorskim studijama.

Ovogodišnji Sajam stipendija organizuje se 04. oktobra 2018. godine u Svečanoj sali Univerziteta u Nišu, sa početkom u 10:00 sati.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *