Sabljar: „Balkan je pun dikatora! Pesma nije posvećena samo našem, nego i svim budućim“

Iako kaže da su mediji zatvoreniji po pitanju rok muzike nego devedesetih Nebojša Simeunović Sabljar pevač u bendu Dža ili Bu dao je izjavu za Super radio odmah nakon nastupa na HillsUp festivalu.

Iako umoran nakon nastupa koji je trajao više od sat vremena po silasku sa bine nije odmah tražio da popije ili pojede nešto već ispoštovao fanove za slikanje kao i našu novinarsku ekipu kojoj je preneo utiske.

A oni su pozitivni naravno: planina, čist vazduh, prelepo kad bi zaživelo dodaje. Međutim, prema njegovim rečima, organizatorima i nije baš lako jer „trebaš da dovučeš ljude iz gradova“ dok je to u većim sredinama mnogo lakše.

Ali da, festivali i rok bendovi imaju perspektivu kaže Sabljar.

„Ljudi pišu dobre stvari, ali nije problem do rok muzičara već do medija koji su zatvoreni…zatvoreniji nego devedesetih po pitanju rok muzike“.

Bend koji je u žižu javnosti dospeo nakon otkazanih koncerta i nije na gubitku. Saglasan je sa tim da je to super reklama za bend, a glupost za one koji se odliče za otkazivanje.

A koncerta će sigurno biti.

Na ovaj ili onaj način.

Najsvežiji primer je svakako samoinicijativno organizovanje u Užicu nakon njihovog otkazanog koncerta, dok se oni malo stariji verovatno sećaju devedesetih kada je grupa za vreme Dnevnika zatvorila svojim fanovima ulice u Beogradu.

To mogu i sada ali nisu, iako je bilo protesta pod nazivom „Protiv diktature“. Orgmanizatori skupova se nisu očigledno setili iako je možda bilo potrebno samo pozvati i obezbediti struju dodaje Sabljar.

Šta je sa diktatorom u pesmi niko nije imenovan, a ipak se mnogi pronalaze?

„Pesma nije posvećena samo našem nego i svim i budućim“ a Balkan je pun diktatora dodaje.

Bend očekuju personalne promene, uvežbavanja ali i snimanje albuma i to za Mascom za koji se nada da će se zadržati s obzirom na to da stalno bend menja izdavače.

„Slušajte samo sebe, ne dajte da vas prevare“ kaže Nebojša na kraju razgovora a kompletan intervju uskoro poslušajte i na Super radiju.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

2 komentara na “Sabljar: „Balkan je pun dikatora! Pesma nije posvećena samo našem, nego i svim budućim“

  1. Pingback: Sabljar: „Balkan je pun dikatora pesma nije posvećena samo našem nego svim o budućim“ | Niške Vesti

  2. Pingback: Brdska triologija II - Racija | Andrea Kane

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *