Sa cigaretom i viskijem u ruci

Foto: Ines Mistakidis

Sa cigaretom i viskijem u ruci, Đorđe Miljenović nas je sinoć zabavljao, i rasplamsao nam unutrašnje vatre, uz jednočasovni nastup. Bilo je pravo zadovoljstvo čuti toliko glasova koji su horski pratili svaku numeru.

Đorđe Miljenović je pravi umetnički mag, i to je dokazao sinoć još jednom. Scena je njegovo prirodno stanište, što se moglo uočiti i kroz način na koji je svaki put pročitao raspoloženje publike, i nije dopuštao da atmosfera ni najmanje utihne. Domišljate, njegove opaske mogle su se čuti svaki put između pesama, što je čitavoj svirci dalo nekakav neposredan duh. Po fidbeku se moglo zaključiti da su niškoj publici najdraže izvedbe sinoćnih numeri bile one energičnije, kao što su: „Ko te laže“, „Sjebano“, „Jadnik“, „Utorak sabajle“, zajedno sa hitovima „Umirem ti na rukama“ i „Nisam dobro“.

Foto: Ines Mistakidis

Na podijumu sam zapazila i ekipicu stranaca koji nisu razumeli ni reč teksta, ali su se vidno fantastično provodili.

Takođe, ovaj izveštaj ne bih mogla završiti a da ne pomenem sjajne muzičare koji su sinoć vrsno upravljali svojim instrumentima. To je bila ekipa sačinjena od već poznatih imena: Lav Bratuša (bubnjevi), Milan Mika Aćimović (klavijature, vokal i daire), Janko Mostarlić (gitara), Goran Lukić (bas gitara) i Đorđe Todorović (gitara).

Sa sinoćnim nastupom Đorđa Miljenovića i benda iza nas, vreme je da iščekujemo naredne vikende ovoga novembra, koje ćemo verovatno provesti u Feedback-u. Jer svim ljubiteljima alternativne muzike, i dobrog đuskavca, Feedback je već odavno postao mesto gde se prvo proverava „Šta se dešava za vikend?“.

Već večeras nastupaju rezidenti organizacije Music Reactions. Music Reactions je organizacija koja se poslednje dve godine bavi promovisanjem i organizacijom događaja zasnovanih na vrednostima tehno kulture. Imali su priliku da domaćoj publici predstave umetnike kao što su: Etapp Kyle, 999999999 (Live), I Hate Models, Under Black Helmet, Schwefelgelb i mnoge druge. Rezidenti organizacije su niškoj publici dobro poznati Betomeng kao i RAR, mladi Redacs i Wagner koje će tek upoznati. Karta za ulaz koštaće 500 RSD.

U petak, 9. novembra ponovo će se čuti majstori dobre muzike, jer su članovi grupe Artan Lili odlučili da koncertna promocija najnovijeg singla D.EP.R.A. bude baš kod nas u Nišu. Frontmen Bojan Slačala ističe: “Nakon rasprodatog prošlog koncerta koji je protekao u sjajnoj atmosferi, svi smo veoma nestrpljivi da ponovo nastupimo u niškom hramu rokenrola“. Kao gosti na koncertu, nastupiće pančevačka grupa Buč Kesidi.

Nakon uspesnog partija na kraju zimske sezone sa gostima Primal Code (iz Italije) i Zhe Pechorin (iz Beograda) Podroom se vraca u Feedback sa prvim eventom u ovoj sezoni. Nastupiće: Milos Ilić, South Wind i Voker.

U sredu, 14. novembra, u Feedback ponovo dolazi brazilski sastav – najveći Red Hot Chili Peppers tribute bend na svetu, pod nazivom RHCP World Tribute by Organi’c. U Nišu će nastupiti u okviru svoje evropske turneje na kojoj proslavljaju 15 godina postojanja benda.

Niška publika obožava ovaj bend, i to ih tera da se stalno vraćaju i prirede nam spektakl svoje vrste: 16. novembar u Feedback-u rezervisan je za grupu Kanda, Kodža i Nebojša.

Subota, 17. Novembar biće prilika da se baci dobar đuskavac uz Unnatural Selection (presents Pion aka Dowla).

Dok je nedelja nekome dan za odmor, nekome će svakako biti dan za ekstremni industrial rock i alternativni nojz uz PT/TEARPALM + DREDDUP + B.R.A.I.N. Koncert je zakazan za 18. Novembar sa početkom u 18 časova.

Ostatak novembra slušaćemo, uživaćemo, slavićemo, plesaćemo uz:

  • Stuttgart Online, 22. Novembar.
  • TBA 23. Novembar. Roots Alternative, sa gostom iz Berlina
  • Schiffbruch, 24. Novembar.
  • Zatim 27. Novembra čućemo ŽEN, i
  • mesec se završava u Feedback-u kako drugačije nego sa duplom svirkom Vizelj I ŠAJZERBITERLEMON.

Vidimo se na plesnom podijumu!

Tekst: Ines Mistakidis

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *