Ruski teatar gostuje u Nišu

Foto:  Super radio

Foto: Super radio

Niško Narodno pozorište biće domaćin Teatru Ščepkin iz Bolgoroda koji će u sredu 10. aprila izvesti predstavu „Noć u ulici svetloj“.

Ova dva pozorišta ostvarila su saradnju 2008. godine da bi već 2009. Niško Narodno pozorište gostovalo na Sveruskom pozorišnom festivalu „Glumci Rusije – Mihajlu Ščepkinu“. Te godine i glumci iz predstave „Edmund Kin“ su bili gosti Teatra Ščepkin.

Ruski teatar se 2009. godine po prvi put predstavio u Nišu predstavom „Starinska lampa“, a 2011. godine je predstava Niškog pozorišta „Dejstvo gama zraka na sablasne nevene“ predstavljena Ruskoj publici.

Predstava „Noć u ulici svetloj“ rađena je po tekstu Aleksandra Mardanja, a u režiji Igora Tkačeva.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *