U ruralnim mestima u Nišu izlaznost se smanjuje, dok u gradu raste

Foto: Đorđe Radošević

Foto: Đorđe Radošević

Izlaznost u Nišu do 18 sati je kako nezvanično saznajemo oko 46, 8 posto. U opštinama koje tradicionalno imaju veliku izlaznost (Merošina, Gadžin han) taj procenat je oko 60. Inače primetno je da se izlaznost na izborima, u odnosu na prošle izbore, u ruralnim sredinama smanjuje, dok u gradovima raste.

Izlaznost glasača na vanrednim parlamentarnim izborima do 17 sati prema merenjima CeSID-a, ide u prilog predviđanjima ovog centra da će izlaznost biti oko 55 procenata, što je za oko 200.000 glasača manje nego na prethodnim parlamentarnim izborima.

U odnosu na izlaznost do 14 sati situacija nije promenjena u smislu da je i u ovom merenju izlaynost na ovim izborima najmanja u odnosu na predsedničke i parlamentarne izbore 2008. i parlamentarne 2014. Izlaznost do 17 je 41,1 posto.

cesid

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *