„Ruj – pogled sa visine“ 11. juna

Pogled na Ruj sa Rakitskog kamena

Pogled na Ruj sa Rakitskog kamena

Planina Ruj koja se prostire na granici Srbije i Bugarske, između sela Rakita u Srbiji i sela Ezdimirci u Bugarskoj ugostiće i ove godine brojne zaljubljenike u prirodu. Sedmi Tradiocionalni uspon na Ruj zakazan je za subotu 11. jun, a izlet iz Niša organizuje PK „Železničar“.

Vrh Ruj istoimene planine nalazi se na na 1706 metara nadmorske visine, planina je šumovita dok su najviši delovi ogoljeni pašnjacima sa kojih se pružaju odlični vidikovci.

Ukupna duđina staze je 24 kilometra sa visinskom razlikom od 1026 metara pri usponu i toliko pri silasku, dok će prema najavama organizatora biti organizovana i grupa koja će se penjati do Rakitskog kamena na 1456 metara nadmorske visine.

Zamišljeno je da planinari krenu iz sela Rakita do Rakitskog kamena, a dalje se ka vrhu Ruj istoimene planine ide nekadašnjim graničnim patrolnim putem, dok će se na vrhu sastati planinari iz Srbije i Bugarske svako sa svoje strane. Silazak sa vrha planiran je preko sela Vuči Del koje se nalazi na 1200 metara nadmorske visine.

Najavljen je i kulturno – umetnički program nakon ove šetnje, a za sve učesnike akcije obezbeđen je i besplatan obrok.

Cena puta je 700 dinara, a prijave su moguće kod vodiča na brojeve telefona: 062/205-977 Miroslav Dokman (vođa akcije)  i 062/637-771 Nenad Stevanović (pomoćnik vođe akcije) .

Jeste li spremni za pogled sa visine?

Zabeležite subotu 7. jun i sa svojim prijateljima, porodicom uživajte u ovoj prelepoj planini.

 

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *