Rotarakt zajednica pomogla učenicima u Donjoj Studeni

Pre radova

Pre radova

Članovi rotarakt kluba “Niš Centar” učinili su da početak školske godine učenicima u Donjoj Toponici bude lepši. Sopstvenim snagama uredili su učionice i hodnike istudenog odeljenja Osnovne škole “Đura Jakšić ”.

Za 49 učenika isturenog odeljenja ove osnovne škole, poboljšani su uslovi školovanja na samom početku nove školske godine. Zahvaljujući zainteresovanosti članova rotarakt kluba “Niš Centar” oplemenjen je njihov prostor. Sredstva za krečenje su, kako kažu dobili zahvaljujući spremnosti članova Rotarakt zajednice, dok su krečenje i bojenje zidova uradili članovi rotarakt kluba “Niš Centar”.

Prema rečima predsednika kluba, Aleksandra Stamenkovića, ovo uređenje škole je samo jedna lestvica ka višegodišnjim ciljevima i prioritetima.

Nakon radova

Nakon radova

«Aktivnosti uređenja isturenih odeljenja škola na teritoriji Nišavskog okruga su jedan od višegodišnjih ciljeva i prioriteta Rotarakt kluba „Niš Centar“ za unapređenje uslova boravka dece i omladine u školama van gradskog jezgra. Tokom 2014. godine uređene su prostorije u isturenom odeljenju OŠ „Đura Jakšić“ u Proseku» dodaje on.

Od svog osnivanja 2010. godine, članovi Rotarakt kluba Niš Centar sprovodi akcije usmerene ka podršci lokalnoj zajednici. U periodu do danas realizovano je više od 130 akcija koje su pored humanitarnih akcija uključivale podršku Kliničkom centru Niš kroz nabavku medicinske opreme, interaktivne table i organizovanje kulturnih i obrazovnih programa za decu koja su na lečenju u Dečjoj klinici, Narodnoj biblioteci kroz nabavku računara i softvera za slepe i slabovide osobe, krečenje učionica osnovne škole u selu Prosek kod Niša i učešće u globalnom END POLIO NOW projektu borbe protiv dečije paralize.

skola donja studenaskola donja studenaskola donja studenaskola donja studena

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *