Rezultati CeSID-a – do 14 sati najmanja izlaznost od 2008.

Izlaznost do 14 sati; Izvor CeSID

Izlaznost do 14 sati; Izvor CeSID

Cesid objavio novu tabelu o izlaznosti. Do 14 sati glasalo 27,7 odsto birača. U poređenju sa izborima od 2008. do sada ovo je najniša izlaznost do sada.

Do 9 sati na biračka mesta izašlo je 5.3 posto glasača.

Pogledajte celu uporednu tabelu – Projekcija izlaznosti – Izbori 2014.

Izvršni direktor Cesida Marko Blagojević relativno skromno interesovanje za izbore objasnio je neizvesnošću u pogledu ishoda izbora, odnosno neizvesnošću u pogledu pravca kojim će zemlja ići nakon izbora.

“Neizvesnost u pogledu pravca zemlje ne postoji uopšte ili makar ne postoji u onoj meri kao 2008. godine kada smo imali 4,7 miliona izašlih. Birački spisak beleži 6,7 miliona. Od 1,2 miliona ljudi u inostranstvu, dešava se da glasa svega nekoliko hiljada“, istakao je Blagojević.

Predsednik RIK-a Dejan Đurđević poručio biračima da svoje glasačko pravo mogu da iskoriste i bez poziva za glasanje, uz ličnu kartu, pasoš ili vozačku dozvolu.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *