Reakcija grada na nezadovljstvo maturanata

Šarena parada Foto: Nikola Dopuđ

Šarena parada
Foto: Nikola Dopuđ

Nedavno održana parada maturanata, po mišljenju samih maturanata, nije bila manifestacija koju će pamtiti po lepom, kako su napisali u otvorenom pismu.

Reagujući na ovo pismo, Grad Niš izdao je saopštenje koje ovde prenosimo u celosti:

S obzirom na to da su nakon održane Maturantske parade pristigli brojni prigovori na organizaciju ove manifestacije, Grad Niš smatra da je neophodno razjasniti određene nedoumice koje su se pojavile u javnosti, u vezi sa ovim događajem.

Grad Niš i ove godine sklopio je Ugovor sa organizacijom „Eko-reakcija“ koja je u prethodnih 8 od 9 godina bila organizator Maturantske parade. Prethodnih godina, kao i ove, organizator „Eko-reakcija“ bio je u obavezi da obezbedi neophodnu plesnu opremu (majice, kišobrane i pištaljke), kao i časove plesa za niške maturante.

Novac opredeljen za ovu namenu iznosi 399.000,00 dinara, kao što je bio slučaj i prošle godine. S obzirom na to da organizator nije ispoštovao ugovorne obaveze, Grad Niš preduzeće sve pravne i zakonske mere. Ovim putem izražavamo žaljenje zbog nastalih propusta prilikom organizacije Maturantske parade, iako je namera Grada bila da niški maturanti, kao i svake godine, odigraju svoj maturantski ples zajedno sa svojim vršnjacima iz Srbije i Evrope.

Utisak sa ovogodišnje parade ne može se popraviti, ali se nadamo da će budućim generacijama parada biti bolje organizovana i ostati u lepšem sećanju.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *