Razgovor o knjizi „Geopolitika emocija“

Geopolitika korica knjige Večeras  od 18 sati u velikoj sali Filozofskog fakulteta izdavačka kuća Clio i Filozofski fakultet organizuju razgovor o knjizi „Geopolitika emocija“ autora Dominika Mojsija – kako kulture straha, poniženja i nade utiču na oblikovanje sveta.

Na promociji učestvuju dr Nikola Božilović, dr Branislav Stevanović, mr Jelena Petković, i Zoran Hamović.

 

 

 

 

Ovo je prva knjiga koja istražuje dalekosežni uticaj emocija na globalizaciju. Autor Dominik Mojsi tvrdi da strah od drugih upravlja Amerikom i Evropom. S druge strane muslimanska zajednica u dijaspori živi u kulturi poniženja zbog inercije istorijskih pritužbi, kao i građanskih i religijskih nesuglasica. U knjizi se takođe ukazuje da je Azija, preuzimajući ekonomsku inicijativu sa Zapada, koncentrisana na stvaranje bolje budućnosti.

Zanimljivost ove knjige izlazi iz okvira interesovanja isključivo stručnih čitalaca iz oblasti sociologije, antropologije i psihologije, jer je njen sadržaj interesantan i inspiritivan i za širu publiku. Pisac daje iscrpnu i produbljenu analizu uticaja emocija straha, nade i poniženja na celokupan stav ljudi prema životu, kao i na opredeljenje istorijskih kretanja različitih društava.

 

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *