Razbijanje predrasuda, prevazilaženje nesigurnosti

mina stefanovicStudentkinja anglistike, dvadesetosmogodišnja Mina Stefanović pronašla je svoj izduvni ventil. Vizuelna umetnost njen je beg od stvarnosti, njen način izražavanja, a svoje radove ova mlada umetnica  prikazaće na izložbi u Paris Art caffe-u 26. februara od 18 sati.

U gostovanju u emisiji „Coolminacija subotom“ pričala je, osim o svom radu, i o drugim stvarima koje muče umetnike.

„Zapravo sam samouki umetnik, trenutno na studijama anglistike. Ja ceo život želim da se izrazim kroz nešto što stvaram. Ja tako živim, ja se tako budim.“

Prostora za izražavanje međutim nema, kako kaže uglavnom radi u svoja četiri zida.

„Počela sam da radim po narudžbini – tetovaže, portrete, ali sada se formiram više i prihvatam sebe kao umetnika“.

Kaže da studije nisu bile njen izbor, i da se zato posvećuje umetnosti u većoj meri, uživajući u svom stvaralaštvu. Kaže da stalno oseća pritisak okoline da bude bolja, da radi više.

„Čak sam i ja sama nezadovoljna sobom. Sve više se dokazujem sebi i trudim se da se unapredim. Živim sa ogromnom sumnjom u sebe, sa nesigurnošću koju sam i htela da prikažem na ovoj izložbi. Mislim zapravo da je tako bolje, da tako dajem sebi prostora da sve više i više napredujem. Rešenje za izlazak iz toga nemam, ali mislim da je ta samospoznaja jako bitna. Prihvatiti sebe sa svim svojim manama i nesigurnostima. Kada se pomiriš sa tim, pretvoriš ga u nešto kreativno.“

Ako i vi spadate u grupu ljudi nikad zadovoljnih sobom, razmislite da svoje nesigurnosti pretvorite u pokretačku energiju. Mina je svakako inspiracija. Podržite je posetom jednodnevne izložbe njenih radova u Paris Art caffe-u.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *