Radionice za građane/ke novinar/ke

Udruženje građana “Centar za unapređenje društvene svesti – Super građanin” iz Niša i Udruženje “Prijatelji Srebrenice” iz Bosne i Hercegovine, sprovode projekat jačanja glasa i promocije osoba koje pripadaju ranjivim kategorijama u medijima, kako bi se unapredilo predstavljanje ovih grupa u njihovim zajednicama.

Neophodno je dati glas marginalizovanim grupama i omogućiti im da aktivno učestvuju u kreiranju medijskih sadržaja. – kažu organizatori.

Partneri će predstaviti video tutorijale za građane/ke novinare/ke, a tokom radionica sa četiri grupe polaznika/ca u obe zemlje, biće urađene radio emisije o temama koje odaberu polaznici/ce. Radio emisije će biti emitovane u okviru radio programa koji emituju na “UPS mediji” i “Super radiju”.

Mediji se nedovoljno bave pitanjima od interesa za marginalizovane grupe, a pripadnicima/cama ovih grupa je teško da dođu do prostora u kojem mogu izraziti svoje mišljenje, oblikovati javnu debate ili uticati na odluke koje ih se tiču. Radionice građanskog novinarstva će rezultirati radio emisijama koje će upravo dati mogućnost osobama koje pripradaju ranjivim kategorijama da se izraze i unaprede proces uključenja u lokalnu zajednicu.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *