Radionica za decu: Da nam reke budu čiste

Povodom Svetskog dana voda, EU info kutak u Nišu i ekološka organizacija „Zeleni ključ“ pripremaju radionicu za osnovce uzrasta od 7 do 10 godina, na kojoj će učenici moći da nauče koliko je značajno imati čiste reke. Događaj će biti održan u subotu 23. marta od 11h u EU info kutku u Nišu.

Učesnici radionice će učiti o važnosti zaštite vode i sve većem nedostatku zdrave pijaće vode u celom svetu. Učestvovaće u eksperimentu sa deterdžentima i videti kako oni nepovoljno utiču na zagađenost voda, biljni i životinjski svet, a pre toga će svi učesnici obići reku Nišavu. Radionicu će voditi Olivera Milošević iz organizacije „Zeleni ključ“.

S obzirom na to da se Poglavlje 27 – Životna sredina i klimatske promene, smatra jednim od najzahtevnijih za Srbiju u procesu EU integracija, u okviru radionice koja je prilagođena osnovcima, biće predstavljeni zanimljivi aspekti, mogućnosti, načini, trendovi i ograničenja u postupanju i rešavanju problema otpadnih voda.

Prisustvo radionici je besplatno za sve zainteresovane učenike, ali je iz organizacionih razloga potrebno potvrditi prisustvo (lično ili roditelji za dete) na mejl officenis@euinfo.rs ili broj telefona 018/254-461, najkasnije do 22. marta u 19h.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *