Puzijada u Nišu u okviru Svetske nedelje dojenja

svetska nedelja dojenja tekstIgre bez granica za decu, joga za roditelje i decu, klovn i puzijada za bebe samo su deo onoga što vas očekuje na keju kod Irskog paba ako u nedelju 2. avgusta dođete na obeležavanje Svetske nedelje dojenja. Početak manifestacije zakazan je za 17:00 i trajaće do 20 sati.

Početak manifestacije rezervisan je za diskusiju sa temom „Možemo mi ti – uskladimo dojenje i posao“ koju svake godine postavlja Svetska alijansa za podršku dojenju.

Učesnice tribine biće Irena Šljivar Milijić, inspektorka rada zadužena za radne odnose, zatim pedijatrica doktorka Snežana Zdravković, Milica Bugarin iz grupe Nišlijke koje podržavaju dojenje, predsednica udruženja Info centar iz Brusa i vršnjačka savetnica za dojenje Tereza Kiš Miljković, dve mame dojilje koje uspešno usklađuju posao i dojenje i moderatorka iz udruženja Super građanin.

Zatim će mališani, koji su do skora dojeni i skoro su prohodali, moći da učestvuju u igrama bez granica koje će voditi Dečija akademija sporta, a bebe će se takmičiti u puzanju.Darling -centar za roditelje i decu i Psihosfera centar sa roditeljima će pričati o vaspitanju dece, odnosno o psihološkim prednostima dojenja. Psihosfera će još i sa mališanima raditi likovne radionice.

Učesnice su i instruktorka joge Irena Paunović koja će raditi jogu sa roditeljima i decom u tandemu i Maja Dulović, licencirana instruktorka za masažu beba. Ona će pokazivati kakvi dodiri najviše prijaju vašoj bebi i kako je trebate masirati do godinu dana.

Zabavu će uveličati i klovnica Zizi, Pinjate za decu kao i devojke iz grupe Naslikam ti facu i telo koje će učiniti da mališani budu još simpatičniji.

Biće i brojnih nagrada koje su pripremili mnogi od već pomenutih učesnika, ali i „Hug Bug“ majice, „Daj Daj“, Prirodni sapunčići, izdavačka kuća Laguna i Milorad Mile Jurković, gospodin koji sam izrađuje stolice za hranjenje beba i poklanja ih, a jednom će usrećiti učesnike na Svetskoj nedelji dojenja.

Ovakva četvoročasovna manifestacija u okviru Svetske nedelje dojenja biće održana prvi put u Nišu, prethodne godine je zbog loših vremenskih uslova obeležena samo simultanim dojenjem, koje ni ove godine neće izostati.

Organizatori obeležavanja Svetske nedelje dojenja u Nišu su grupa Nišlijke koje podržavaju dojenje, Info centar iz Brusa na čelu sa Terezom Kiš Miljković, vršnjačkom savetnicom za dojenje, i Centar za unapređenje društvene svesti – Super građanin iz Niša.

Pomoć pri realizaciji pružila im je štamparija Nais print, Irski pab „Crazy horse“, opština Brus i Gradska opština Medijana.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *