Put ka Evropskoj uniji kroz zaštitu životne sredine

zaštita biljaka u EU tekstBiološko-ekološko drutšvo „Dr Sava Petrović“ i departman za ekologiju i biologiju Prirodno-matematičkog fakulteta organizuju na ovom fakultetu predstavljanje publikacije „Vrste životinja i biljaka značajne za zaštitu prirode u Evropskoj uniji“. Promocija će biti održana u utorak, 14. oktobra od 19h.

Ova publikacija bavi se predstavljanjem evropskih standarda o zaštiti staništa biljaka i životinja. Cilj joj je da svima – kako stručnjacima tako i ljudima koji vole da borave u prirodi, predstavi životinje i biljke koje treba da budu zaštićene i da na taj način svi postanemo svesni koja područja iz našeg okruženja možda treba da budu pod zaštitom države.

Biće reči o mreži Natura 2000, koja obuhvata sva zaštićena staništa na području Evropske unije i kako ona funkcioniše, kao i o tome kako javnost može da pomogne u nominaciji područja za ovu mrežu u našoj zemlji.

Na promociji publikacije, u crvenoj sali PMF-a, govoriće urednik izdanja dr Gabor Mesaroš, dr Miloš Popović i dr Vladimir Ranđelović.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Jedan komentar na “Put ka Evropskoj uniji kroz zaštitu životne sredine

  1. Pingback: Put ka Evropskoj uniji kroz zaštitu životne sredine - Biološko društvo "Dr Sava Petrović"

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *