Puškin, prvo izdanje Vukovog Srpskog rečnika i Kineski zodijak čekaju vas večeras u Narodnoj biblioteci

Vratite se u epohu romantizma predavanjem „Puškinove romantične noći,“ u subotu, 19. maja 2018. godine u Ruskom kutku Narodne biblioteke „Stevan Sremac,“ sa početkom u 21 sat. Događaj je deo manifestacije Noć muzeja, a predavač je Milica Vučković.

Aleksandar Sergejevič Puškin je, po mišljenju mnogih, najbolji ruski pesnik i otac moderne ruske književnosti.

U umetničkom delu programa ćete još moći da uživate i u izvedbi hora „Gracia“. Od 19 sati do ponoći u Narodnoj biblioteci možete pogledati i izložbe „Dvesta godina od prvog izdanja Vukovog Srpskog rječnika“ i „Kineski zodijak,“ kao i izložbu niškog slikara Miroslava Anđelkovića pod nazivom „Čekajući kineski most“.

Tekst: Petar Đorđević

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *