Puna decenija sa Facebookom!

fejsbuk tekstNa današnji dan 2004. godine osnovana je društvena mreža Facebook.

Iako nije prva društvena mreža, vizionar Mark Zakerberg je učionio da bude najpopularnija i sakupi neverovatan broj korisnika – 1,23 milijarde.

Fejsbuk je osmislio Zakerberg dok je bio student na univerzitetu Harvard. Prvobitno, članstvo na ovoj internet stranici je bilo dozvoljeno samo studentima Harvarda. Posle nekog vremena, članstvo je omogućeno svim studentima i srednjoškolcima, a na kraju svima u svetu starijim od 13 godina.

Baš tada je mreža počela uveliko da raste, a u poslednje vreme su tinejdžeri ponajviše zaslužni za povećanje broja korisnika. Međutim, kako su tinejdžeri hiroviti i često menjaju interese, vrednost akcija Facebooka raste ili pada u zavisnosti od toga da li tinejžeri pokazuju da im je on više ili manje dosadio.

Zarada Fejsbuka prošle godine je iznosila 523 miliona dolara, pretežno od reklama. A njena zarada I

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *