Pukao operacioni sto na niškoj ORL klinici

sto na ORL kliniciDok su na ORL klinici pripremali i četvrtog pacijenta za operaciju, na dva dela se polomio operacioni sto. Samo čistom srećom na njemu se nije našao pacijent, a da jeste, ovaj incident mogao je da bude fatalan za pacijenta u anesteziji. Ovo je na svom Tviter profilu najpre objavio dr Dušan Milisavljević specijalista ORL medicine koji radi na ovoj klinici, koji je i Predsednik odbora za zdravstvo Skupštine Srbije.

„Prava je sreća da na stolu nije bilo pacijenta jer bi ishod mogao da bude i fatalan. Mi smo brzo odreagovali, aparat za anesteziju prebacili u drugu salu i završili intervenciju na drugom stolu“, rekao je za Tanjug dr Dušan Milisavljević.

On je istakao da na klinici trenutno funkcioniše samo jedan aparat za anesteziju, jer su preostala dva u kvaru. Sto koji je polomljen, biće dat na popravljanje ako je to uopšte moguće učiniti.

„Ono što je trenutno najbitnije je da ORL klinika u Nišu trenutno ima samo jednu salu za operacije, što je veliki rizik. Ako bi toku operacije stigao hitan slučaj mi ne bi smo mogli da ga primimo“ rekao je Milisavljević.

Inače, na Klinici za uvo, grlo i nos u Nišu svakodnevno se radi u proseku pet operacija. A direktor Kliničkog centra Niš za 10 sati najavio hitnu pres konferenciju.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *