Prvi Svetosavski bal u Nišu

Izvor: Super radio

Izvor: Super radio

Prvi dobrotvorni Svetosavski bal biće održan 2.februara u hotelu „Ambasador“.

U programu učestvuju Vesna Petković i Vladan Karadžov, dečiji crkveni hor „Branko“, folklorni ansambl SKC-a, ansambl „Groš“, plesni klub “Swing”, Dragana Moles i bend Jelene Petković.

Kako kažu organizatori njihova želja “ jeste da Nišu vrati stari gradski sjaj kada je održavanje zabava ovog tipa bilo uobičajeno.

Oni koji se budu našli na balu, sem u muzici i plesu, moći će da uživaju i u činjenici da su učinili dobro delo.

Bal je dobrotvornog karaktera, a sav prihod biće iskorišćen za pomoć Domu za decu i omladinu „Duško Radović“ odnosno za pomoć „Maloj domskoj zajednici“, u kojoj se nalaze deca sa težim i teškim smetnjama u razvoju“.

Na ovogodišnjem prvom balu, važiće i stroga pravila odevanja. Naime, dame su u obavezi da obuku svečanu dugu haljinu, a muškarci svečano tamno odelo, košulju sa prikladnom kravatom ili leptir mašnom i crne cipele.

Međutim muškarci imaju mogućnost i da biraju jer će im osim ove odevne kombinacije biti omogućeno da dođu u smokingu, u paradnoj uniformi ili svečanoj službenoj odeći kao i u starogradskoj nošnji.

Pored humanosti, oni koji žele da prisustvuju Svetosavskom balu moraju da pokažu i dozu elegancije.

Naime, na balu će važiti stroga pravila odevanja, kako to tradicija nalaže. Dame su u obavezi da obuku svečanu dugu haljinu a mušarci svečano tamno odelo, košulju sa prikladnom kravatom ili leptir mašnom i crne cipele.

Osim toga moguće je doći u smokingu, kao i u paradnoj uniformi ili svečanoj službenoj odeći, kao i u starogradskoj nošnji.

Moto bala je „Bolji smo zajedno“, a svi zainteresovani da se pojave u svečanim haljinama i zaigraju uz taktove valera mogu da se prijave putem mejla na ideri@ortlos.com

Minimalni dobrotvorni prilog za firme iznosi 5.000 dinara, a za fizička lica minimum 1.000 dinara.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *