Prvi godišnji koncert KUD „Buklija“

Buklija tekstOko sedamdesetoro članova Kulturno umetničkog društva „Buklija“ iz sela Trupale poziva sve ljubitelje folklora na druženje u sali Doma kulture u selu. Prema najavama orgnaizatora publiku očekuju i gosti iz Ansambla narodnih igara i pesama „Mozaik“ iz Niša kao i hor Osnovne škole sela.

Na nedeljnom koncertu, 31. januara od 18 sati, mališani KUD društva „Buklija“ pripremili su igre iz okoline Srbije i Mačve, dok je omladinska grupa „Buklije“ pripremila igre iz okoline Šumadije i Leskovca. Gosti na koncertu su članovi ANIP „Mozaik“ iz Niša koji su pripremili igre iz okoline Kobišnice, Vladičinog Hana i Niša.

Nedeljno druženje upotpuniće i deca osnovnoškolskog uzrasta, članovi hora škole „Prvi maj“ iz sela Trupale.

Buklija tekst 1Kulturno umetničko društvo „Buklija“ osnovano je pre godinu dana i broji oko 70 članova, dok je ulaz na koncert besplatan.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *