Prva planinska trka na Suvoj planini

Google Earth prikaz staze

Google Earth prikaz staze

Oko 200 takmičara učestvovaće u Prvoj Sky Race trci na Suvoj planini. Jedna od najtežih jednodnevnih ruta, dužine 22 kilometara sa 2170 metara uspona zakazana je za subotu 10. maja.

Start je planiran u Niškoj banji, a otvaranje trke za 8 sati kada će svi ljubitelji prirode krenuti put fantastičnih staza. Staza će trkače voditi preko Kiritnika, Srnog kamena, Mosora i Sokolovog kamena na Trem.

Ovo je svakako jedna od najtežih jednodnevnih ruta u Srbiji, i prema oceni stručnjaka sa najjačim usponom i sjajnim vidikovcima duž grebena Suve planine.

Do sada se, prema podacima Turističke organizacije Niš, prijavilo ukupno 208 takmičara (od toga 67 žena i 133 muškaraca). Takmičari dolaze iz Slovenije, Makedonije, Hrvatske, SAD-a, Irana, Italije i Srbije.

Okupljanje takmičara je zakazano za petak, 9.maj u 20 sati u kampu u Niškoj banji kod „Školske česme“, a sastana učesnika je zakazan u balon hali u 22 sata i to uz večeru dobrodošlice i pakete.

U slučaju lošeg vremena rezervni dan za trku je 11. maj ili naredni vikend.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *