Prva očekivanja i komentari iz izbornih štabova u Nišu

Foto: Đorđe Radošević

Foto: Đorđe Radošević

Izborna mesta su zatvorena, uskoro ćemo imati i prve rezultate. Kakva su očekivanja i prvi komentari iz ničkih izbornih štabova možete pratiti na našem sajtu u izbornoj noći.

Svi napominju da nije bilo većih nepravilnosti, i da su izbori protekli u fer i demokratskoj atmosferi.

Ipak, Miomir Ranđelović iz Demokratske stranke izjavio je za Super radio da je bilo nekih nepravilnosti, koje za njih ipak ne predstavljaju ozbiljnije kršenje izbornih prava.

„Bilo je komentara da su neki članovi biračkih odbora stajali i sedeli iza kutija i kontrolisali glasanje naših sugrađana, ali to ih ipak nije omelo u nekoj velikoj meri da iskažu svoje mišljenje“!? On je dodao i da će se Demokratska stranka boriti protiv autokratije.“

Mladen Savić iz Demokratske stranke Srbije rekao je da je izlaznost nešto slabija u odnosu na prošle izbore i da je to rezultat nešto agresivnije kampanje koju su pojedine političke partije vodile. U DSS’u očekuju da že imati oko 7%. On je poručiosvojim glasačima da mogu očekivati da neće ulazizi u koalicije sa strankama koje ne poštuju njihov program.

Srđan Savić, zamenik predsednika GO Socijalističke partije Srbije rekao je da će SPS najverovatnije biti deo vlasti, i ponovio da njegova stranka nije bila za raspisivanje prevremenih izbora, ali da je spremna za nove izazove. Takođe je naveo da je nešto slabija izlaznost upravo posledica toga, odnosno neke prezasićenosti kod biračkog tela.

Ilija Đorđević koordinator mladih LDP-a bio je vidno raspoložen i rekao je da se nada dobrom rezultatu njegove stranke.

Igor Stanojević ispred izborne liste „Dosta je bilo – Saša Radulović“ kaže da se nadaju dobrom rezultatu, ali da se ne usuđuju da pretpostavljaju, već će sačekati prve rezultate. On još kaže da ove izbore doživljavaju „kao maratont, a ne kao sprint“ i da će ovi rezultati biti samo prvo prelazno vreme.

 

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *