Promocija monografije o slikarki Zorici Kostić

plakatPromocija monografije „Zorica Kostić“ autora Slobodana Krstića biće održana u četvrtak 21. februara u Galeriji „Srbija“ od 19 sati.

Zorica Kostić je 35 godina bila nastavnik likovnog obrazovanja u niškim osnovnim školama. Osim pedagoškog rada, ostala je

Njen umetnički put obeležen je obimnim slikarskim opusom, samostalnim izložbama u Nišu (1966, 1968, 1977 – sa suprugom Draganom Kostićem) i Beogradu (1975. sa D.Kostićem) Zorica Kostić je prva slikarka iz Niša koja je postala član Udruženja Likovnih Umetnika Srbije (1966.).

Monografija osim uvodnog poglavlja priređivača Slobodana Krstića sadrži tekstove kolege umetnika Miroslava Anđelkovića, Todora Stevanovića, Perice Donkov, Biljane Krstić: istoričara umetnosti, pisaca.

Knjiga je ilustrovana dokumentarnim fotografijama i reprodukcijama slika Zorice Kostić.

Knjiga je objavljena u izdanju Galerije savremene likovne umetnosti iz Niša.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *