Programom „Mladi su zakon“ podržano 10 projekata za Nišavski okrug

ProtektaZahvaljujući konkursu „Mladi su zakon 2014“ u Nišavskom okrugu biće realizovano deset projekata čiji je cilj podsticanje aktivizma, volonterizma i humanosti mladih.

Prema rezultatima konkursa biće postavljena teretana,  tereni za odbojku na pesku u Merošini, srediće se ulaz u zgradu dečjeg odeljenja Narodne biblioteke „Stevan Sremac“ i druge akcije koje će mladi aktivisti u Nišavskom okrugu organizovati akcije koje za cilj imaju njihovo volontersko angažovanje.

Od ukupno 28 predloga petočlana komisija je izabrala deset projekta koji će biti finansirani u okviru programa „Mladi su zakon 2014“ i to:

1. Odred izviđača „Josif Pančić“ (Niš) – Jesenje radosti, 57.000 dinara

2. Ekipa iz kraja (Niš) – Teretana za ekipu, 70.000 dinara

3. Vitalis (Aleksinac) – Zdravo, 70.000 dinara

4. NOG „ MASLAČAK“ (Merošina) – Postavljanje terena za odbojku na pesku, 52.000 dinara

5. Društvo mladih niških vizionara (Niš) – 2014. – Veliki mir, 59.200 dinara

6. Sportski klub Oksidžen (Niš) – Sreća na točkićima, 60.000 dinara

7. Centar za unapređenje društvene svesti – Super građanin (Niš) – Bojom na nekulturu, 58.000 dinara

8. Zaštitari (Niš) – Recikliraj za poplavljene, 65.885 dinara

9. RTV Bum 018 (Niš) – Radio volonter, 61.500 dinara

10. Omladinski centar EUNI (Niš) – Edukuj vršnjake o značaju tolerancije !, 60.200 dinara.

Ministarstvo omladine i sporta već petu godinu za redom je u saradnji sa Resurs centrima iz Srbije realizovalo program „Mladi su zakon“. Cilj ovog programa je da se stvore uslovi da se podrže aktivni mladi koji žele da doprinesu boljem životu u mestu u kome žive. Resurs centar za Nišavski okrug ove godine bio je Centar za razvoj građanskog društva „Protekta“ iz Niša.

 

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *