Priručnik za ponašanje u vanrednim situacijama

prirucnik za vanredne situacijeTek kad se dese neke katastrofe, nadležni se sete da nas obučavaju kako se ponašati u vanrednim situacijama, a do tada smo mišljenja „katastrofe se dešavaju tamo negde, ne kod nas“.

E, sad kada smo pretrpeli majske i septembarske poplave i kad su se ljudi snalazili kako su znali i umeli, Ministarstvo unitrašnjih poslova i Sektor za vanredne situacije izdali su „Porodični priručnik za ponašanje u vanrednim situacijama“.

Osim toga kako da se spasemo od poplava, zemljotresa, požara u domaćinstvu, kako da reagujemo kada naiđemo na saobraćajnu nesreću i pružimo prvu pomoć, u priručniku se mogu naći, na ukupno 40 stranica, saveti za još 11 vanrednih situacija. Trebao bi svako da ga pročita, ali sa nadom da će nam što manje biti potreban.

Da ovo pisanje ne završim sa sarkazmom, kako sam i počela, mogu reći da je lepo što su se uopšte setili da naprave ovakav priručnik.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *