Prirodni lek protiv starenja organizma – cvekla

Izvor: Google

Izvor: Google

U toku zime imamo je uglavnom kao zimnicu, ali bez obzira na koji način je konzumiramo, da li pijemo njen sok ili je jedemo iz tegle, cvekla će pomoći kod mnogih zdravstvenih problema, ali i kod sprečavanja istih.

Opšte je poznato da cvekla pomaže u stvaranju crvenih krvnih zrnaca i poboljšava krvnu sliku, ali i da uništava bakterije i viruse štiteći nas od prehlade. Odlična je za jačanje jetre, snižavanje krvnog pritiska, jačanje nervnog sistema, ali takođe i sprečava starenje organizma.

Čaša soka od cvekle uz obrok pomaže u sagorevanju masnih naslaga u telu. Sok cvekle u kobinaciji sa sokom od šargarepe odličan je lek za poboljšanje koncentracije, za bolje pamćenje i za širenje krvnih sudova. Iskustva su pokazala da je u početku konzumiranja ove kombinacije bolje da preovladava sok od šargarepe, a zatim postepeno povećavati udeo soka od cvekle dok organizam ne počne bolje da podnosi njegovo delovanje.

Sadržaj kalcijuma u cvekli obezbeđuje ishranu za sve fiziološke funkcije tela, a sadržaj hlora je korisno sredstvo u čišćenju jetre, bubrega i žučne kese. Zdravija je tamnije crvena cvekla i ona koja je duguljastog oblika.

Treba znati da prilikom upotrebe cvekle mokraća i stolica dobijaju crvenkastu boju što je sasvim normalna pojava.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *