Priključite se Prvom biciklističkom defileu u Nišu

biciklisticki defilePrvi niški biciklistički defile organizuje se u okviru Evropske nedelje mobilnosti i biće održan u subotu, 20. septembra, sa početkom u 11 sati, a star je Trg Kralja Milana gde je i centralno obeležavanje nedelje mobilnosti.

Nakon kraćeg okupljanja u centru grada, maršruta kojom bi se kretali biciklisti je : ulica Vožda Karađorđa, Bulevar dr Zorana Đinđića, Bulevar Sv. Cara Konstantina, naselje Brzi brod i krajnja tačka izletište kod pešačkog visećeg mosta na Nišavi.

Na izletištu sve prisutne očekuje druženje uz muziku, sportske igre, osveženje i piknik. Organizatori pozivaju sve bicikliste, roleraše i skejtere, rekreativce i profesionalce, da im se priključe na defileu.

Evropska nedelja mobilnosti organizuje se u preko 1500 gradova širom Erope. Cilj kampanje, koja se svake godine održava od 16. do 22. septembra, jeste da podstaknu lokalne vlasti širom Evrope da sprovedu i unaprede mere održivog prevoza i da pozovu širu javnost da isproba alternativne vidove transporta.

Defile i obeležavanje Evropske nedelje mobilnosti u nišu orgnizuju EU Info Kutak Niš (EUIP) i Grad Niš, u partnerstvu sa Sportskim klubom Oxigen.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *