Pričajmo o retkim – Radionica u Nišu za Dan retkih bolesti

U okviru obeležavanja Međunarodnog dana retkih bolesti, u EU info kutku u Nišu će 28. februara biti održana radionica pod nazivom „Pričajmo o retkim“ koju će voditi defektolog Nataša Kovačević. Događaj će početi u 17h.

Kroz razgovor sa defektologom, oboleli od retkih bolesti i roditelji obolele dece pokušaće da dođu do zaključaka šta je potrebno učiniti da bi se položaj ove velike, ali zapostavljene zajednice ljudi poboljšao i kako oni mogu da se izbore za svoja prava u društvu.

Naša gošća u emisiji „Coolminacija subotom“ bila je Jelena Stojanović, koja nam je rekla više o radionici, kao i o problemima sa kojima se suočavaju oni sa retkim bolestima i njihove porodice. Poslušajte na linku:

Svake godine, poslednjeg dana u februaru, pod okriljem Evropske organizacije za retke bolesti (EURORDIS) obeležava se Dan retkih bolesti. Cilj je podizanje svesti o retkim bolestima i upoznavanje javnosti o problemima sa kojima se sreću pacijenti i njihove porodice, ali i o mogućnostima da se uz potrebnu zdravstvenu i socijalnu podršku živi kvalitetniji i sadržajniji život.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *