Priča o ljudskim pravima mladih na način koji nije smor

#YouthRights TALKS Info sesija  biće održana u ponedeljak, 19. novembra 2018. godine od 13 sati u EU Info kutku u Voždovoj ulici u Nišu.

Info sesije namenjene su mladim ljudima do 30 godina, studentima i studentkinjama, stvaraocima, aktivistima, znatiželjnima i ljubopitljivima, onima koji umeju da slušaju ali i koji žele da budu saslušani, onima koji su čuli za Univerzalnu deklaraciju o ljudskim pravima ali i onima koji nisu.Da li je deklaracija usvojena 1948, tri godine posle Drugog svetskog rata, zaista univerzalna i zbog čega? Šta znači mladima danas?

Više o info sesiji, ali i finalnom događaju koje se održava 8. decembra u Beogradu možete pročitati u saopštenju Beogradskog centra za ljudska prava, koje prenosimo u celosti.

Saopštenje:

Da li bi trebalo da bude više od 2% mladih u parlamentima širom sveta? Zašto tek 30% mladih u Srbiji smatra da je demokratija najbolji oblik vladavine? Da li ista prava uživaju mladi u Leskovcu i mladi u Novom Sadu? Koliko su u medijima zastupljeni siromašniji mladi, mladi koji su pripadnici nacionalnih manjina i mladi koji su izbeglice? Kako u Srbiji funkcioniše pravo na rad? Da li ste znali da deklaracija pominje i pravo na razonodu?

#YouthRights TALKS biće jedan ultra zanimljiv i jedinstven događaj koji stavlja u centar glas i ljudska prava mladih, a na kome ćemo zajedno tražiti odgovore na ova i druga pitanja – kroz nastupe mladih i razgovore sa najraznovrsnijim ličnostima iz javnog života, institucija, medija i omladinskih inicijativa.

Oko stotinu učesnika i učesnica imaće priliku da se upozna sa drugim mladim ljudima iz čitave Srbije, ali i da direktno priča sa međunarodnim organizacijama, donosiocima odluka i onima koji se na najvišem nivou bave pitanjima, problemima i budućnošću mladih u Srbiji.

Celodnevni događaj „Mladi i ljudska prava: 70 godina od Univerzalne deklaracije o ljudskim pravima“ organizuje se u sklopu obeležavanja Nedelje ljudskih prava, povodom 70 godina od usvajanja Univerzalne deklaracije o ljudskim pravima.

Ovom kampanjom promoviše se razumevanje načina na koje nas Univerzalna deklaracija sve osnažuje i ohrabruje se dalje promišljanje o tome kako svako od nas može da bude deo očuvanja ljudskih prava svakodnevno.

Obeležavanje Nedelje ljudskih prava organizuje se u saradnji Tima Ujedinjenih nacija u Srbiji, Misije OEBS-a u Srbiji, Kancelarije Saveta Evrope i Delegacije Evropske unije.

#YouthRights Talks se dešava 8. decembra u Beogradu, a hostuju ga Beogradski centar za ljudska prava, Tim Ujedinjenih nacija u Srbiji i Misija OEBS-a u Srbiji.

Šta su info sesije?
Info sesije su uvodni deo jedinstvenog događaja #YouthRights TALKS. Organizujemo ih u Nišu (19.11), Novom Pazaru (20.11.), Beogradu (21.11.) i Novom Sadu (23.11.).

Namenjene su mladim ljudima do 30 godina, studentima i studentkinjama, stvaraocima, aktivistima, znatiželjnima i ljubopitljivima, onima koji umeju da slušaju ali i koji žele da budu saslušani, onima koji su čuli za Univerzalnu deklaraciju o ljudskim pravima ali i onima koji nisu.

Pričaćemo o:
• Svetu sa i bez ljudskih prava, našem svetu i našem svakodnevnom životu – na način koji neće biti smor
• #YouthRights Talks događaju (na srpskom :D) – kako se prijaviti, gde poslati pitanje koje će biti postavljeno, kako podeliti svoju priču i nastupiti 08.12 pred drugim mladima, donosiocima odluka, medijima, organizacijama, influenserima

U okviru info sesija prisutni će imati prilike i da ako žele direktno snime svoje komentare, razmišljanja ili pitanja vezana za obrazovanje mladih, zapošljavanje, slobodu kretanja, izražavanja, okupljanja ili bilo koju drugu temu koja se tiče ljudskih prava.

U svakom slučaju obećavamo 2 sata kvalitetnog programa 🙂
Dođi da pokažemo da tvoj glas može da se čuje!

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *