Premijera predstave „Galeb“

predstava Galeb plakatPremijera nove predstave „Galeb“ Akademskog pozorišta Studentskog kulturnog centra biće održana u utorak 19. marta od 21 sat u njihovim prostorijama u zgradi Univerziteta u Banovini.

Drama po tekstu Antona Pavloviča Čehova u režiji Dejana Cicmilovića, predstavlja prekretnicu u razvitku ruske drame uz odstupanje od scenskih tradicionalnih formi.

U saopštenju SKC-a navodi se da  „Galeb, kao nova drama nosi promenu koja se prvobitno ogleda u odricanju od teatralnosti i stišavanju dramatizma, pri čemu se bogatstvo radnje, zbivanja, karakterističnih za klasičnu dramu, zamenjuju bogatstvom emocija i smenom raspoloženja“.

Drama „Galeb“ je prvi put izvedena 1896. godine u Aleksandrijskom pozorištu u Petrogradu.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *